Dødsfald og bisættelse

Når en person dør, skal dødsfaldet anmeldes. Hvis de pårørende anvender bedemand, vil denne sørge for det praktiske. Ellers skal de pårørende selv anmelde dødsfaldet samt anmode om ligbrænding eller begravelse hos begravelsesmyndigheden på borger.dk. Blanketterne kan findes HER.

De pårørende skal tage stilling til, om den afdøde skal begraves eller brændes, hvor det skal foregå, og om en præst skal medvirke ved begravelsen. Læs mere om kirkelige begravelser og få gode råd som pårørende på folkekirken.dk   eller på kirkeministeriets hjemmeside.

Hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken, ses det som udtryk for, at afdøde ikke ønskede en præsts medvirken. Vedkommende kan således ikke få en kirkelig begravelse, men kan blive begravet eller bisat i et kapel. Det er de pårørende selv, der står for ceremonien. Her kan man eventuelt tale med bedemanden om det praktiske arrangement.

Bisættelse i Virum Kirke
Ønsker I en bisættelse i Virum Kirke, skal I tage kontakt til en af vores præster for at aftale nærmere. I finder deres kontaktoplysninger HER . De pårørende har en samtale med præsten, hvor man bl.a. kan aftale, hvilke salmer der skal synges.

Kirkegård
Vi har ingen kirkegård ved Virum Kirke, men i Lyngby-Taarbæk kommune findes kirkegårdene: Lyngby Parkkirkegård, Sorgenfri Kirkegård, Lundtofte kirkegård og Taarbæk kirkegård. Det er også muligt at blive begravet eller få urnen nedsat på en anden kirkegård, hvis man har særlig tilknytning til det sogn eller den kirkegård.

Hvis de pårørende har en bedemand, vil denne hjælpe med valg af kirkegård. Læs mere på kirkeministeriets hjemmeside om kirkegårdsvalg. 

Leje af lokale til sammenkomst
I kan læse mere om leje af kirkens lokaler HER.