G-6DVV6QG11D Eftermiddagsmøde v. Anne-Mette Gravgaard | Virum Kirke

Anne-Mette Gravgaard
Gratis m. tilmelding

Slangen, æblet og hvad deraf fulgte – et foredrag om de 7 dødssynder

Foredraget ved Anne-Mette Gravgaard vil gennemgå de 7 dødssynders historie i billeder og lægger op til en efterfølgende debat. Om foredraget skriver hun:

”Det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg! ”Jeg er næppe den eneste, der har fundet trøst ved at spejle mig i apostlen Paulus’ ord til menigheden i Rom. På samme måde tror jeg også, det er med de syv dødssynder: Overmod, Gerrighed, Utugt, Misundelse, Fråseri, Vrede og Sløvhed – Selvom Luther officielt afskaffede dem ved Reformationen, oplever vi nok alle, at de såkaldte dødssynder trives fint i os, og at de er et fremragende spejl for vores tanker og adfærd også i dag. Men de billeder, de viser os, kan måske også få os til at stoppe op, tænke os om og forhåbentlig moderere vores udskejelser".

Anne-Mette Gravgaard mener således, at Dødssynderne i dag burde kunne bruges positivt af os alle, hver især. Før reformationen var det kirkens særlige privilegium, og om det var positivt eller negativt er spørgsmålet. I foredraget skal vi se eksempler på, hvorledes dødssynderne blev sat i system allerede i oldkirken, og hvordan afbildninger af dem blev brugt som trusler, der skulle afskrække mennesker fra forkerte gerninger i deres liv og sætte dem i stand til på dommedag i stedet for fortabelsen at komme ad den smalle, men rette vej til Paradis.

Anne-Mette Gravgaard har været præst ved Davids Kirke siden 1996. Hun er oprindeligt uddannet kunsthistoriker og klassisk filolog og har en fortid som forsker og lektor i byzantinsk kunst og kultur ved Københavns og Aarhus Universitet og landssekretær ved Kirkefondet med kirkekunst og ændring af kirkeindretning som speciale.

Det er gratis at deltage i eftermiddagsmøderne, men man skal tilmelde sig, og det gør man nederst her på siden. Kaffe, te og kage koster 20 kr.