Dato Torsdag d. 3. december 2020, Kl. 14:30 til kl. 16:15
Hans Kirchhoff
Gratis m. billetreservation

Besættelsen på 75 års afstand

I 2020 er det 75 år siden, at Danmark blev befriet. Det var mørke år, hvor nationens eksistens stod på spil, og der var brug for fællesskab og solidaritet. Men det var også år, der gravede dybe kløfter i befolkningen mellem dem, der fandt det rigtigst at samarbejde med tyskerne og dem, der ønskede krig mod dem. Krigens store moralske fortælling om det rigtige i at samarbejde eller at øve modstand er stadig aktuel.

Den taler til vores følelser og nationale identitet, og vi ser den ofte brugt som historisk argument i den løbende politiske debat. Derfor tolker vi også historien om besættelsen forskelligt alt efter behov. Men hvad er rigtigt, og hvad er forkert? Hvad er historikernes status i dag efter de mange års forskning, og de mange bøger, der er skrevet om emnet?

Dr.phil. Hans Kirchhoff vil forsøge at give et svar.

Efterårets og vinterens eftermiddagsmøder afholdes i kirkerummet, og pga. situationen med covid-19 er det nødvendigt at reservere plads. Der vil være begrænsning på deltagerantallet, og der er ingen servering. Billetreservation til eftermiddagsmødet d. 3. december HEROverskydende billetter gives væk i døren.

Retningslinjer i forbindelse med corona

Eftermiddagsmøder afholdes i kirkesalen, hvor deltagerne sidder med en meters afstand, og hvor der vil være plads til tre personer pr. kirkebænk. Personer, der til dagligt er i tæt kontakt, som fx medlemmer af den samme husstand, kan sidde med normal afstand til hinanden, og her vil der være plads til seks personer pr.  kirkebænk. Vi bruger pga. afstandskravene kun hver anden kirkebænk, hvilket vil være markeret tydeligt.

Husk mundbindet

Alle over 12 år skal bære mundbind (eller visir) til alle kirkens arrangementer, undervisning og kirkelige handlinger. Man skal bære mundbindet så længe man står op og bevæger sig rundt. Når man sidder ned, fx til højmesse, koncert, foredrag osv., kan man tage det af, men man skal bære det igen, når man forlader kirken.