Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Studiekreds

NOV
20

Studiekreds


Onsdag d. 20. november 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Virum Kirke
Elisabeth Siemen
Det er gratis at deltage

C.S. Lewis – Det er kristendom

Clive Staples Lewis – vi kender den engelske litterat, sprogforsker og forfatter, særligt fra hans berømte børnebøger ”Narniakrøniken”, som er kendt og elsket af alverdens børn. Fantasiuniverset Narnia rummer en stærk og overlagt kristen tydning, og Lewis’ interesse for de kristne grundbegreber er det, der er omdrejningspunktet for denne studiekreds.

Lewis var som ung overbevist ateist, men bl.a. mødet med T.R.R. Tolkien betød, at han langsomt, men sikkert vendte sig mod kristendommen. Hans udgivelse ”Mere Christianity”, som på dansk hedder ”Det er kristendom”, er oprindeligt en række foredrag, som blev sendt i radioen for BBC under 2. Verdenskrig, og som nok har foregået som en mental oprustning – et håb i håbløsheden. I 1952 udkom disse foredrag i bogform og blev hurtigt anerkendt verden over.

”Det er kristendom” udmærker sig ved at tage fat på de kristne grundbegreber og i et enkelt sprog at gøre disse begreber forståelige. Bogen henvender sig både til den læser, der er fortrolig med det kristne tankesæt og i lige så høj grad til den læser, som måske er knap så fortrolig med dette. 

Med ”Det er kristendom” kommer vi i studiekredsen igennem et værk, som er skrevet af en epokegørende forfatter, der formidler sit stof intelligent og helt nede på jorden.

V. Elisabeth Siemen

Onsdag 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 30/10, 20/11 & 4/12 kl. 19.30 i lille krypt. Det er gratis at deltage, og man møder bare op.