https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-6DVV6QG11D Eftermiddagsmøde med Thorkild Kjærgaard | Virum Kirke

Dato Torsdag d. 26. januar 2023, kl. 14:30
Thorkild Kjærgaard
Gratis m. tilmelding
Eftermiddagsmøde med Thorkild Kjærgaard

Den 3. juli 2021 var det 300 år siden den nordnorske præst Hans Egede (1686-1758) med sin hustru Gertrud Rasch og fire børn gik i land i Grønland for at udbrede kristendommen. I Foredraget giver historiker Thorkild Kjærgaard et indgående portræt af Hans Egede – en utrættelige ildsjæl og folkeoplyser, der blev ophavsmand til den måske mest succesfulde protestantiske mission nogensinde.

Der fortælles om det nye Grønland, han skabte, og som siden på godt og ondt har været en del af Danmarks historie. Hans Egede har hen over året 2020 været skydeskive for voldsom kritik. Han er blevet beskyldt for at have været en brutal, hvid kolonialist og imperialist, og den store statue af ham i Nuuk er blevet overmalet og krævet fjernet. Er der mon noget om snakken?

Thorkild Kjærgaard er historiker, dr.phil. og var bl.a. ansat i en årrække ved Grønlands Universitet i Nuuk.

Foredraget er gratis, men kaffe, te og kage koster 20 kr., som man betaler på dagen enten kontant eller på MobilePay. Af hensyn til kaffebrygning og kagebagning, skal du tilmelde dig til foredraget, og det gør du herunder.