https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-6DVV6QG11D AFLYST! Studiekreds – Grundtvig på tværs! | Virum Kirke

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST! Studiekreds – Grundtvig på tværs!

NOV
09

AFLYST! Studiekreds – Grundtvig på tværs!


Dato Onsdag d. 9. november 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:00
Sted Virum Kirke, Kirkebakken 10, 2830 Virum
Medvirkende
Elisabeth Siemen
Pris
Gratis. Ingen tilmelding
AFLYST! Studiekreds – Grundtvig på tværs!

Denne studiekreds er aflyst pga. sygdom.

Grundtvig - på tværs!
I år er det 150 år siden, at N.F.S. Grundtvig døde, og han er omdrejningspunktet for dette efterårs studiekreds. Grundtvig er en af de mest farverige personer i danmarkshistorien og vi møder ham allevegne: I medierne, i uddannelsesinstitutionerne og ikke mindst i kirken.

Grundtvig var præst, forfatter, digter (eller skjald, som han betegnede sig selv) og politiker. Desuden var han en reformator indenfor datidens skolesystem.

Han litterære produktion er enorm, han skrev videnskabelige artikler, verdenshistoriske fremstillinger, historiske foredrag og politiske taler. Men det han er allerbedste kendt for er hans salmer og sange, hvoraf han skrev ca. 1600.

Så når jeg kalder denne studiekreds for ”Grundtvig på tværs”, er det for at understrege, at hans litterære produktion er så kolossal, at ingen nogensinde er kommer helt til bunds heri. Det bliver et indblik i nogle af de områder, hvor han har præget vores syn på kirke, kristendom og folk.

Det er svært at finde en rigtig god grundbog, mange er for gamle og kan næppe skaffes mere – et bud kunne være Anders Holm: "Grundtvig - en introduktion", forlag Filo 2019.

Elisabeth Siemen