G-6DVV6QG11D Eftermiddagsmøde v. Jakob Brønnum | Virum Kirke

kirketjener, organist & es
Gratis. Ingen tilmelding
Eftermiddagsmøde v. Jakob Brønnum

Gensyn med den store fortælling.

Den store fortælling er død, siger postmodernisterne. Det moderne, individuelle menneske ser ikke sig selv i en historisk, kulturel, politisk og/eller religiøs ramme, men skaber sit eget liv og sin egen fortælling. På en måde er det helt rigtigt – og på en måde helt forkert. Der er nemlig masser af store fortælling i vores liv, blot ved at vi er til. Jakob Brønnum fortæller i foredraget om nogle af dem: eksistensens fortælling, universets fortælling, den politiske fortælling. Vi ser dem gennem at få genfortalt nogle af store romaner af Tolstoj, Dostojevskij, Thomas Mann og adskillige andre, foruden forfattere som Dante og nogle af de gamle grækere. Og vi møder en aktuel forståelse af Det ny Testamentes Jesusfortælling.

Jakob Brønnum er forfatter, cand.theol. og redaktør af Præsteforeningens Blad samt litteraturredaktør og kritiker på POV International. Han har skrevet omkring 40 bøger, senest bl.a. kriminalromanen Kvinden under isen (2021) og den essayistiske En lille bog om ondskab og lidelse (2021). Foredraget bygger bl.a. på hans bog Gensyn med den store fortælling (Eksistensen, 2019)